آموزش گام به گام رانندگی

آموزش گام به گام رانندگی

آموزش گام به گام رانندگی

آموزش گام به گام رانندگی

دنده عقب

دنده عقب:

 

قبل از اینکه با دنده ی عقب حرکت کنید.
ابتدا باید نسبت به عدم هر گونه خطر و حضور فرد یا افرادی در قسمت عقب اتومبیل مطمئن شوید.
حرکت در دنده عقب باید با مراقبت،دقت،کنترل و احتیاط کامل انجام شود،چون حرکت با دنده عقب خلاف مقررات محسوب می شود و هر کجا با دنده عقب تصادف کنید مقصر می باشید بجز دنده عقب برای پارک دوبل یعنی وقتی کنار یه اتومبیل پارک کنید و بصورت دنده عقب حرکت کنید که بخواهید پشت سر اتومبیل پارک شده اتومبیل خودتان  را پارک کنید در صورتیکه منطقه ی ممنوعه نباشد و اتومبیل دیگری از عقب با شما تصادف کند شما مقصر نیستید.که در بخش دوم ماده ی 142 آیین نامه راهنمایی و رانندگی مشخص شده است.                                                            
;

نحوه ی نشستن در دنده عقب:

به این ترتیب است که با دست راست کمر بند ایمنی را از بغل شانه ی سمت چپ کشیده و با دست چپ کمر بند را از پایین بکشید تا آزاد شود سپس کاملا تنه ی خود را به طرف عقب بر روی باسن بچرخانید و با دست چپ قسمت بالای فرمان را از رو(ساعت 12)گرفته و دست راست پشت صندلی شاگرد قرار دهید تا به عقب اتومبیل از شیشه ی عقب اشراف داشته باشید،توجه کنید بهترین حالت گرفتن فرمان در دنده عقب حالت گرفتن با دست چپ از قسمت   بالای فرمان میباشد چرا که به راحتی میتوانید فرمان را به چپ یا راست در دنده عقب حرکت دهید.
  
روش حرکت به عقب(دنده عقب):


بهتر است ابتدا اتومبیل و فرمان اتومبیل را موقع پارک کردن صاف کنید تا چرخها و شکل ظاهری اتومبیل شما صاف باشد.
در این حالت پیدا کردن مرکز فرمان یا همان ساعت 12 بسیار آسان می باشد و حرکت بصورت دنده عقب نیز راحتر میباشد.
قابل توجه دوستان گرامی فرمان اتومبیل حدودا 2 دور به سمت راست و حدودا 2 دور به سمت چپ میچرخد،پس دقت کنید حالت ساعت 12 موقعی درست خواهد بود که اتومبیل شما موقع پارک کردن چند متر صاف حرکت کند چون اگه فرمان را یک دور به راست یا چپ اضافه بچرخانید حالت ساعت 12 میباشد ولی اتومبیل شما موقع حرکت کردن چه به سمت جلو و چه به سمت عقب بصورت اریب حرکت خواهد کرد که باید،فرمان را در جهت خلاف سریع یک دور بچرخانید و اتومبیل را صاف کنید.

نحوه ی انجام دنده عقب:


ابتدا راهنمای سمت راست را بزنید و سپس کلاج را تا ته فشار دهید و دسته دنده را در دنده ی عقب قرار دهید.
توجه کنید باید دسته دنده را در حالت خلاص به طرف راست برده و به سمت پایین بکشید و دنده عقب بعضی اتومبیل ها کنار دنده یک(کنار فرمان)قرار میگیرد و با دست چپ بالای فرمان را بگیرید و دست راست را پشت صندلی شاگرد قرار دهید و قسمت بالا تنه ی خود را طوری روی باسن بچرخانید که به عقب اتومبیل از شیشه ی عقب اشراف داشته باشید و با رها کردن کلاج به آرامی (حرکت بصورت لاک پشتی) و ثابت کردن کلاج در نقطه ی یک حرکت رو به عقب حرکت کنید.


سرعت
در دنده عقب:


به اندازه ای است که یک نفر بصورت پیاده بتواند همراه اتومبیل شما حرکت کند(که اصطلاحا در آموزش رانندگی به آن حرکت لاک پشتی میگویند)حال برای دنده عقب باید جهت شناسی خوبی نسبت به حرکت دادن فرمان داشته باشید.
به هر سمتی که میخواهید بروید فرمان را کمی به همان سمت بچرخانید و مبنای پیدا کردن سمت چپ و راست هم میتواند چشمان ما و هم سمت راست و چپ بدن باشد. یعنی اگه سر ما بطرف عقب بر گشته است و به سمت عقب حرکت میکنید چشم راست شما یا سمت راست بدن شما سمت راست می باشد و چشم چپ یا سمت چپ بدن شما سمت چپ می باشد.
باید طوری به عقب برگردید که حتی المقدور سر شما بین دو صندلی قرار گیردتا نسبت به عقب اتومبیل کنترل و مراقبت بیشتری داشته باشید.
پس نتیجه میگیریم به هر سمتی که رو به عقب نگاه میکنید و می خواهید بروید کافی است فرمان را کمی به همان سمت بچرخانید و دقت کنید چرخاندن فرمان در دنده عقب باید خیلی کم باشد زیرا با کمترین حرکت فرمان جهت اتومبیل تغییر میکند و ممکن است با وسایل نقلیه ای که از پشت سر ما می آیند و یا اگر مانع دیگری وجود داشت برخورد کنید به همین علت همیشه باید تغییر جهت فرمان حدود 5 تا 15 دقیقه به چپ یا راست باشد بجز مواقعیکه احتیاج داشته باشید و مجبور باشید که جهت اتومبیل را خیلی بیشتر تغییر دهید.
اگه دقت کنید نحوه ی چرخاندن فرمان در دنده عقب هم مثل چرخاندن فرمان درحرکت به سمت جلو می باشد یعنی به هر طرف که خواستید حرکت کنید فرمان را به همان طرف بچرخانید و فرق آن اینست که سمت حرکت فرق میکند و دیگری اینکه سرعت اثر پذیری فرمان در دنده عقب دو برابر دنده جلو میباشد و به همین علت حرکت فرمان در دنده عقب باید حدود 5 تا 15 دقیقه (به آرامی)باشید.

نحوه ی جابجایی و جهت شناسی فرمان در دنده عقب:


در دنده عقب هم مثل پارک کردن درحرکت رو به جلو با 3 حرکت فرمان شکل می گیرد و زمان اجرای آن 3 حرکت میباشد:
الف- ابتدا فرمان را کمی به سمت مورد نظر به چرخانید تا اتومبیل به سمت مورد نظر به آرامی به اندازه ی دلخواه کج شود.
ب- فرمان را به سمت مخالف بچرخانید (هر مقدار لازم باشد)و به انتهای خیابان نگاه کنید تا اتومبیل صاف شود معمولا چرخش فرمان دوم از فرمان اول بیشتر میباشد.
ج-
با نگاه کردن به انتهای خیابان وقتی مطمئن شدید اتومبیل شما صاف شده فرمان را صاف کنید(به حالت ساعت 12 برگردانید).

 
شما میتوانید در جاهاییکه عبور و مرور کم است و خطری وجود ندارد بصورت دنده عقب حرکت کنید و اتومبیل را با دنده عقب به راست و چپ خیابان جابجا کنید تا چشم و دست شما کاملا با هم هماهنگ شوند و جهت شناسی در دنده عقب کامل شود.
دقت کنید برای تنظیم فاصله ی 45 سانتیمتری دردنده عقب باید کنار چراغ ترمز پشت شیشه ی عقب پراید یا وسط شیشه ی بزرگ عقب اتومبیلهای دیگر را کنار لبه ی جدول تنظیم کنید و رو به عقب حرکت کنید.
ولی متاسفانه در اکثر اتومبیلهای جدید دید راننده از شیشه ی بزرگ عقب کم شده و باید برای تنظیم از آینه ی سمت راست استفاده کرد علی الخصوص کارآموزهای قد کوتاه این مشکل را دارند.

رد کردن مانع در دنده عقب:


اگر بخواهید چاله  یا مانع کوچکی را که ارتفاع آن زیر 15 سانت باشد که در این ارتفاع زیر اتومبیل شما آسیب نمی بیند را از بین دو تا چرخ اتومبیل عبور دهید به این طریق که مانع را در قسمت یک چهارم سمت راست شیشه ی بزرگ عقب اتومبیل قرار دهید و در صورتیکه بخواهید از کنار مانع رد شوید کافیست از دور علامت استاندارد را با یک فاصله ی مناسب با کناره ی مانع تنظیم کنید مثل تنظیم فاصله ی 45 سانت عمل کنید و از کنار آن عبور کنید.                                 

مکانهایی که حرکت به صورت دنده عقب خطرناک می باشد:

1-حریم تقاطع ها
(15متر قبل و بعد آنها)

2-در پیچها،تونلها و میدانها
3-در لاینهای حرکت و سبقت
4-در محل خط کشی عابرین پیاده
5-بر روی پلها و دیگر مواردی که در ماده ی 155 آیین نامه راهنمایی و رانندگی مشخص شده است.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.